Uredi slogan
   Agrocasol Plus d.o.o.
Uredi vsebino
         

Čebulnice

Uredi vsebino
Čebula za pomladansko pridelavo (rumena)
Čebula za poletno pridelavo (rdeča)
Čebula za pomladansko pridelavo (bela)
Čebula za zimsko pridelavo (rumena)
Čebula za zimsko pridelavo (rdeča)
Čebula za zimsko pridelavo (bela)
Por
Zimski luk
Šalotka


Čebula je univerzalen proizvod in ima zelo dober razpon tipov, vsak s svojim karakterističnim okusom, obliko in vzgojnim področjem. Bejo vlaga velike napore in sredstva v selekcijo čebul, prioriteta v selekciji pa so odpornosti na razne bolezni in škodljivce. Njihov širok razpon sort sestavljajo čebule rumenih, belih in rdečih luskolistov, ki so posebej prilagojene različnim dolžinam dni in klimatskim področjem po celem svetu. Skupaj z De Groot en Slot BV izboljšujejo asortiman, da bi zadovoljili zahteve proizvajalcev, predelovalcev in na koncu potrošnikov. Znotraj te skupine kultur Vam Bejo nudi tudi že malo pozabljeno vrsto čebule – šalotko, sorto za proizvodnjo mlade čebule, standardno dobre sorte pora in odlične nove hibride.


ČEBULA ZA SPOMLADANSKO PRIDELAVO (RUMENI LUSKOLISTI)


Exhibition
Čebula atraktivnega videza, zaradi zelo velikih dimenzij. Daje okrogle, sočne glavice zelo dobrega okusa. Namenjena je za svežo porabo. Priporočamo jo za zimsko proizvodnjo. Setev je v avgustu, presaditev v septembru/oktobru, pobiranje se lahko pričakuje junija/julija naslednje leto. Spomladi se ga lahko prodaja tudi kot mlado čebulo.

Talon F1
Srednje zgodnja debela čebula z izvrstnimi luskolisti. Zelo visok prinos in odlično skladiščenje.

Crockett F1
Čebula čvrstih luskolistov in visoke vsebnosti suhih snovi. Srednje odporna na rdečo čebulno gnilobo in Fusarium. Visokega prinosa, odlična za dolgotrajno skladiščenje. Nekaj dni  zgodnejša od Legenda.


ČEBULA - (RDEČI LUSKOLISTI)


Redwing F1
Debele čebule, svetlejše rdeče barve, za dolgo skladiščenje. Zelo visokega prinosa.

Red Bull F1
Zelo visok prinos temno rdečih, debelih čebul. Zelo dobro se skladišči.
 
Red Flame F1 - NOVO
Srednje zgodnja rdeča čebula, visokega prinosa, primerna za kontinentalno podnebje. Čvrstih čebul, intenzivno temno rdeče barve, odlična za dolgo skladiščenje.


ČEBULA ZA SPOMLADANSKO PRIDELAVO (BELI LUSKOLISTI)


Icepearl F1
Zelo prinosna čebula brez izraženega zelenega vrha. Ima močan koreninski sistem in zdravo, močno listje. Dobro se skladišči. Čebule so okrogle oblike.


ČEBULA ZA ZIMSKO PRIDELAVO (RUMENI LUSKOLISTI)


Sorta/Hibrid

Radar
Srednje zgodnja okrogla čebula, tankega vratu in visoke rodnosti.


ČEBULA ZA ZIMSKO PRIDELAVO (BELI LUSKOLISTI)


Hielo
Izjemno roden hibrid z velikimi čebulami. Ima močan koreninski sistem in je manj občutljiv na bolezni listja.

Bianca di giugno - Starlight
Velika, okrogla čebula, belih luskolistov. Je zelo primerna tudi za pridelavo mlade čebule. Listje je pokončno in zdravo. Ustvarja pravilne, majhne okrogle čebulice, kar ji daje prednost pri določenih potrošnikih.
 
 

POR


Sorta

Bulgaarse Reuzen - Lincoln
Bolgarski tip pora za zgodnjo poletno vzgojo.

Zwitserse Reuzen - Lancia
Zelo rodna sorta z dolgimi stebli za poletno in zgodnje jesensko pridelavo.

Zwitserse Reuzen - Columbus
Hitro rastoča sorta, zelo visokega prinosa. 

Blauwgroene Herfst - Lancelot
Zelo visok prinos. Srednje dolgo steblo z močnim listjem. Za poletno-jesensko pridelavo na kontinentu, kot tudi za prezimovanje v mediteranskem podnebju.

Bluegreen Winter - Forrest
Sorta močnega stebla in zelo zdravega temno zelenega listja. Odporen na cvetenje in nizke temperature.


Hibrid

Jumper F1
Hibridni por zelo visokega prinosa in temnega, pokončnega listja, ki se ne lomi. Srednje odporen na bolezni listja in napad tripsa.

Surfer F1
Hibrid pokončnega, močnega listja. Ima močan koreninski sistem in čvrsto steblo, visoke specifične teže. Zelo lep kontrast stebla in listja. Lahko se ga čisti in je srednje odporen na trips, Alternarijo in rjo.

Fencer F1 - NOVO
Hibridni por raste 120 dni, primeren za prezimovanje tudi na kontinentalnem podnebju. Ima pokončno listje, svetleče zelene barve ter izrazito široka in težka stebla, dolžine okoli 25-30 cm. Visoko prinosen in zahteva minimalno čiščenje pri pobiranju.


ZIMSKI LUK


Parade
Namenjen je za pridelavo mlade čebule in za prodajo v šopkih. Zelo hitro raste in nima velikih zahtev po svetlobi. Listje raste pokončno, je čvrsto in temno zelene barve. Čebulica ne prehaja v odebelitev. Kot mlado čebulo se ga lahko uspešno vzgaja preko celega leta, v zimskem času pa v zaščitenih prostorih.


ŠALOTKA


Ambition F1
Hibrid okroglih čebulčkov, rumenih luskolistov in zelo visokega prinosa. Vsebuje 17,4% suhe snovi.
Namenjen je za svežo porabo in predelavo.

Conservor F1
Hibrid podolgovatih okroglih čebulčkov, rdečo rjave barve. Vsebuje 17,8% suhe snovi. Odlično prenaša nižje temperature in je odporen na cvetenje. Namenjen je za svežo porabo in predelavo.

Camelot F1
Srednje pozni hibrid okroglih podolgovatih čebulčkov, intenzivno rdeče barve luskolistov. Je dobro odporen na cvetenje in daje zelo dobre prinose. Namenjen je za svežo porabo in predelavo.