Uredi slogan
   Agrocasol Plus d.o.o.
Uredi vsebino
         

Korenovke

Uredi vsebino
Korenje za svežo porabo
Korenje za predelavo
Obarvano korenje
Rdeča pesa
Gomoljna zelena
Listna zelena
Stebelna zelena
Korenasti peteršilj
Listni peteršilj


Bejo se že vrsto let nahaja na tržišču, kot ena izmed vodilnih semenarskih hiš v tej skupini zelenjave. Največji segment zavzema korenje, katerega selekcija obstaja že od same ustanovitve podjetja. Še dandanes Bejo vztrajno in z enako pozornostjo dela na oplemenjevanju novih, boljših in kvalitetnejših hibridov. V njihovem širokem asortimanu smo izbrali korenja, ki so najboljša za naše tržišče, glede na namen in vzgojne pogoje. Bejo je resnično strokovnjak tudi na področju selekcije rdeče pese, kjer s svojim različnim in kvalitetnim asortimanom zagotavlja vrhunsko kvaliteto tega proizvoda. Enako pozornost in trud so vložili, da bi Vam lahko ponudili odlične sorte gomoljne zelene, listne zelene, stebelne zelene, kot tudi koreninskega in listnega peteršilja.


KORENJE ZA SVEŽO PORABO


Mokum F1
Proizvodnja pod plastiko ali steklom. Odlična barva. Za prodajo v šopkih.

Napoli F1
Lepo korenje, za prodajo v šopkih ali samo z delom lista, odlične barve in ne poka. Lahko se vzgaja tudi v zaščitenih prostorih.

Natuna F1
Korenje izredno gladkega, srednje dolgega cilindričnega korena. Listje je temno zelene barve, bujno in zdravo. Prilogojeno za kontinentalne pogoje rasti in prezimovanje v mediteranskem podnebju.

Newhall F1
Korenje za kontinentalna področja. Odlično za prezimovanje v mediteranskem podnebju. Priporočamo ga tudi za težja tla. Zelo gladko, z močnim in zdravim listjem. Odlično se skladišči od 6 do 7 mesecev.


KORENJE ZA PREDELAVO


Bangor F1
Gladko, cilindrično korenje v tipu Berlicuma. Robustne rasti in zelo visokega prinosa. Močan vrh je primeren za strojno pobiranje. Namenjeno je za svežo porabo in industrijsko predelavo.

Berlin F1
Zelo rodno in debelo korenje v tipu Berlicuma. Ima sladke in sočne korene, enakomerne barve, primerno je za industrijo sokov. Srednje dolgo skladiščenje.


OBARVANO KORENJE


Rainbow F1
Korenje za prodajo v šopkih. Zanimivo je, ker razvija korene v nijansah od bele, rumene do oranžne barve.

Purple Haze F1
Vijoličasto korenje z oranžnim srcem, odličnega okusa in izrazito visoke nutritivne vrednosti. Atraktivnega, dekorativnega prereza, zanimivo za restavracije.
 
White Satin F1
Belo korenje v tipu Nantesa, gladkih in dolgih korenov. Namenjeno za svežo porabo in industrijsko predelavo. Izredno sladkega in blagega okusa.
 
Mello Yello F1
Rumeno korenje v tipu Nantes. Cilindričen, gladek, brez zelenega obroča. Sladkega okusa

Deep Purple F1
Vijoličasto korenje v tipu Flakkee. Je zelo zanimive in intenzivno temno vijolične barve, zaradi katere se uporablja v industriji testenin, sokov itd.

Yellowstone
Flakkee tip. Koničasto korenje rumene barve. Intenzivnega vonja in bujnega listja. Primeren za dolgo skladiščenje. 


RDEČA PESA

 
Bull's Blood - Soldier - NOVO
Okrogla pesa, intenzivno rdečih listov, kateri so primerni za rezanje in se uporabljajo za mix solate. Listi so primerni za pobiranje po 35 dneh. Primerna je za zgodnjo vzgojo v zaprtih prostorih, kot tudi za direktno setev.

Boldor
Rumena pesa izjemno sladkega okusa, zanimiva za svežo porabo in predelavo.

Pablo F1
Okrogli koren močne rasti, brez koncentričnih krogov. Zelo primerna za sušna podnebja in strniščno setev. Namenjena je za svežo porabo in predelavo.
 
Bohan F1 - NOVO
Pesa okroglih korenov temno rdeče barve, brez koncentričnih krogov. Vsebuje visok odstotek suhe snovi. Odporna na listno pegavost.

Boro F1
Rdeča pesa okroglih, temno rdečih korenov. Primerna za vzgojo v pogojih različnih vrst tal in klime. Odličnega prinosa. Ima močno in zdravo listje.

Bikor
Zelo popularna sorta temno rdeče barve in okroglih korenov. Za predelavo in skladiščenje.

Taunus F1
Cilindrična temno rdeča pesa, namenjena za predelavo in rezanje na kolute. Odlične kvalitete in prinosa.


GOMOLJNA ZELENA


Elena F1 - NOVO
Najzgodnejši hibrid gomoljne zelene. Visoko odporna proti cvetenje. Gomolji so izrazito okrogli in dobro popolnjeni, snežno bele barve. Listje je pokončno in temno zelene barve. Zelo prinosna.

Balena F1
Zgodnji hibrid, dobre odpornosti proti cvetenju, kar omogoča zgodnejše roke sajenja v primerjavi z ostalimi sortami na tržišču. Gomolji so okrogli in dobro popolnjeni, a listje je kratko, pokončno in temno zelene barve. Primerna je za svežo porabo (gomolj - list) in industrijsko predelavo.

Brilliant
Srednje zgodnja sorta s temno zelenimi, srednje visokimi listi. Gomolji so okrogli in gladki, a meso je belo. Zaradi čvrstega gomolja visoke kvalitete je namenjena za industrijsko predelavo, svežo porabo in dolgotrajno skladiščenje.
 
 

LISTNA ZELENA


Amsterdamse Donkergroene - Safir
Prideluje se z direktno setvijo. Močne rastline imajo velike liste, atraktivne temno zelene barve. Po rezanju listov se rastlina hitro regenerira. Visoko odporen (HR) na Fusarium.
 
 

STEBELNA ZELENA


Tango
Ta stebelna zelena ima dolga in zelo gladka stebla. Nima stranskih poganjkov. Dolgo lahko stoji na polju in je namenjena za pobiranje čez poletje in jesen. Barva listov je sveže zelena.


KORENASTI PETERŠILJ


Halflange - Eagle
Sorta v tipu poldolgih in gladkih korenov, ki so karakterističnega vonja in atraktivnega izgleda. Ima dolg, gladek in popolnjen koren. Zmerno bujna listna masa. Namenjen je za svežo porabo in za industrijsko predelavo.

Arat
Zelo donosna sorta z dolgim, gladkim in odlično popolnjenim korenom. Ima zelo bujno in močno listje. Namenjen je za svežo porabo in industrijsko predelavo.


LISTNI PETERŠILJ


Moss Curled 2 - Petra
Listnati nakodrani peteršilj, temno zelene barve in dobre arome. Močna in donosna rastlina. Zelo hitro se regenerira in primeren je za dolgotrajno pobiranje.