Uredi slogan
   Agrocasol Plus d.o.o.
Uredi vsebino
         

Plodovke

Uredi vsebino
Kumarice za vlaganje
Solatne kumare
Paprika
Paradižnik


KUMARICE ZA VLAGANJE


Adam F1
Zgodnji, gladki, partenokarpni hibrid. Daje lepe, temno zelene in visoko kvalitetne plodove, L/D 3,0:1. Primeren je tudi za strojno pobiranje. Adam ima zelo dobro kombinacijo zgodnjega dozorevanja in visokega prinosa. Zelo popularen je tudi kot najzgodnejša solatna kumarica vzgojena v plastenjaku.

Ardia F1
Močna, bradavičasta partenokarpna kumara. Rastlina je zelo rodna s hitro rastočimi plodovi. Plodovi so trdi in hrustljavi tudi dalj časa po predelavi.


SOLATNE KUMARE


Lisboa F1
Partenokarpni hibrid v tipu American slicer. Najzgodnejši hibrid na tržišču. Plodovi so temno zelene barve, dolžine 20 - 22 cm, visokega prinosa in dobre odpornosti na abortiranje cvetov. Rastlina je odprte rasti, kar olajša pobiranje in zmanjšuje pritisk povzročiteljev bolezni.


PAPRIKA


Whitney F1
Plodovi v tipu podolgovate babure s 3-4 prekati in srednje debelo steno. Izredno atraktivne svetlo rumene barve, ki v fiziološki zrelosti prehaja v rdečo. Priporoča se za vzgojo na odprtem in v neogrevanih plastenjakih. V plastenjakih se priporoča vzgojo na eno vejo.
 
Turbine F1
Svetlo zelena paprika v tipu babure, katera v času dozorevanja prehaja v oranžno. Plodovi so veliki in enakomerni, povprečne teže od 150 - 160 g, izazito pravilne oblike. Rastlina je močne rasti in dobro prenaša stresne pogoje proizvodnje ter daje stabilne in zanesljivo visoke prinose. Primerna je za vzgojo v rastlinjakih in na prostem.

Stanley F1
Zelena paprika v tipu babure, katera v času dozorevanja prehaja v temno rdečo barvo. Plodovi so veliki, debelina stene je 8 mm, s 3-4 prekati.


PARADIŽNIK


Tomsk F1
Determinanten hibrid za vzgojo na odprtem. Plodovi so ploščato okrogli, sijoče rdeče barve, brez zelenega vratu in povprečne teže okoli 200 - 220 g. Je visoko roden paradižnik v različnih pogojih rasti.

Sultan F1
Determinanten hibrid. Močna in zdrava rastlina z zelo kvalitetnimi okroglimi plodovi. Povprečna teža plodov je okoli 200 g. Namenjen je za pridelavo na prostem in svežo porabo.

Torquay F1
Determinanten hibrid, ki je namenjen za svežo porabo in industrijsko predelavo. Plodovi so rdeči, cilindrične oblike, brez zelenega vratu in odlično prenašajo transport. Plodovi so uporabni še dva tedna po pobiranju. Ovojna lupina je zelo čvrsta in se jo lahko lupi.
 
Toivo F1 - NOVO
Indeterminanten hibrid za celoletno proizvodnjo v rastlinjakih in na odprtem. Večja internodalna razdalja (3 listi med etažo), kar pomeni boljšo zaščito pred boleznimi. Plodovi so okrogle oblike, sijajne rdeče barve, brez zelenega vratu. Po dozorevanju lahko ostanejo na rastlini 5-7 dni brez, da bi izgubili na kvaliteti.


LUBENICA


Bedouin F1 - NOVO
"Tiger" tip lubenice, z izrazitim kontrastom črt. Čvrste in tanke skorje, izjemno sladkega  in hrustljavega rdečega mesa, z malo semeni. Plodovi so ovalni, težki od 8 - 13 kg. Zgodaj dozoreva in je zelo rodna. Prenaša gostejši sklop in je dobrega zdravstvenega stanja. Plod zadržuje kvaliteto daljši časa po pobiranju. 


BUČKA


Modena F1 - NOVO
Uniformni, temno zeleni, sijajni cilindrični plodovi. Primerna je za vse roke vzgoje in je dobro prilagojena vročim klimatskim razmeram. Visokega prinosa, tolerantna na visoke poletne temperature - plodovi zadržujejo konsistentnost. Primerna je za skladiščenje.