Uredi slogan
   Agrocasol Plus d.o.o.
Uredi vsebino
         

Solata

Uredi vsebino
Batavia
Mehkolistna
Lollo
Hrastov list
Iceberg


SOLATA - BATAVIA

Lianabel
Sorta, ki je dobro poznana pridelovalcem. Izredno hvaležna z veliko fleksibilnostjo vzgoje. Zelo odporna na rjavenje listnega roba in uhajanja v cvet. Kompaktna glavica, atraktivnega dna, lahko se jo zlaga v gajbice. Lahko se jo pobira, z zelo malo odpada, odlična je za prodajo po komadih in na kilograme. Zelo hitro doseže 250 g, zraste pa lahko tudi do več kot 1000 g.

Bejo 16-126 - NOVO

Izredno hitra, velika in robustna solata, vrhunska za prodajo na kilograme! Zaradi svoje strukture in oblike rasti je izredno tolerantna na povzročitelje bolezni, vključno na povzročitelje bolezni v zemlji. V optimalnih pogojih rasti doseže težo 250g v 22-25 dneh, po tem času pa lahko zraste tudi do 1000g.

Sementel
Odlična solata za prvo zunanjo proizvodnjo, izredno odporna na nizke temperature. Formira zelo robustne in izenačene fleksibilne rozete s skodranimi listi. Odlična oblika in izgled pri 250 in 900 g (zadržuje kompaktnost).  V - oblika rasti dna povečuje tolerantnost na povzročitelja bolezni Sclerotinia spp.

Agribel
Temno zeleno listje formira kompaktne rozete z okroglo bazo. Prenese tudi sklop od 12 do 14 rastlin na m2. Lahko se jo pobira in je zelo tržna.

Marisabel (AS 16-150) - NOVO
Sorta v tipu Myrtela. Odlična sorta za poletno vzgojo. Izredno odporna na rjavenje listnega roba in uhajanja v cvet. Prenese tudi gosti sklop 14-16 rastlin na m2. Odlična fleksibilnost pri pobiranju pri visokih temperaturah.


SOLATA - MEHKOLISTNA


Malis
Najboljša mehkolistna solata za proizvodnjo zgodaj spomladi in jeseni. Zelo hitro rastoča in odporna na nizke temperature. Odlično zapiranje in prezentacija dna. Temno zeleni mesnati listi jo še dodatno naredijo popolno.

Sotalis
Lepa rumeno-zelenkasta sorta. Zelo donosna, z raztresenimi glavicami. Lahko se jo prideluje poleti, vendar do maksimalne teže 300 g. Fleksibilnost pobiranja 5-7 dni po optimalnem roku pobiranja.

Domiziane
Odlična zimska mehkolistna solata, primerna za neogrevane plastenjake. Temno zelena barva pospešuje fotosintezo in  s tem povzroča hitro rast. Prenese gostejši sklop 14-16 rastlin/m2. Fleksibilnost pobiranja 5-7 dni po optimalnem roku pobiranja.


SOLATA - LOLLO

Biondonna
Lollo bionda lepih, skodranih listov svetlo zelene barve. Atraktivna za prodajo na tržnici in za gostinske obrate.

Spectation
Lollo rosso velikih, atraktivnih glavic temno rdeče barve. S svojim izgledom izstopa med drugimi solatami.


SOLATA - HRASTOV LIST

Pleasance
Hrastov list zelene barve in odličnega okusa. Svetlo zeleni listi formirajo izenačene in gosto zbite glavice.

Oakly
Hrastov list temno rdeče barve in izjemnega okusa. Listi so lepo skodrani in zbite rasti. Po pobiranju dolgo zadrži svež izgled.


SOLATA - ICEBERG


Lectrice - (AS26-124)

Nova sorta ledenke okroglih, kompaktnih glavic, katere se hitro polnijo. Odporna sorta na rjavenje listnega robu in uhajanja v cvet, vendar se zaradi slabšega ovijanja listja priporoča pobiranje pred poletnimi vročinami. Lahko se pobira, glavice se lahko pakirajo v folijo. Priporočeni sklop je 7-7,5 rastlin na m2.